Grondig én snel je fietsketting reinigen

Het reinigen van de fietsketting is voor de meesten onder ons allesbehalve een leuke klus. Toch is het één van de belangrijkste onderdelen van jouw racefiets, MTB of triatlonfiets. Wanneer je deze goed onderhoudt schakelt je fiets beter en gaat je ketting ook veel langer mee! Er zijn echter veel verschillende manieren om je ketting te reinigen. In deze blog geven we je mee hoe je je fietsketting reinigen niet alleen grondig, maar ook snel doet.

Begin met het reinigen van de cassette

Wanneer je je ketting wil reinigen is het praktisch om eerst je cassette schoon te maken wanneer deze heel vuil is. Dit kan je doen met behulp van de Muc-Off Claw Brush. Met de geïntegreerde schraper van de Claw Brush kan je eenvoudig de modder verwijderen. Doe dit tandwiel per tandwiel. Spuit daarna wat ontvetter (Muc-Off drivetrain cleaner) op de cassette. Gebruik vervolgens het borsteltje om de cassette schoon te maken. Doe dit door tegen de rijrichting in te bewegen. Spoel vervolgens de cassette en het wiel af met water.

Gebruik de Muc-Off X-3 Dirty Chain Machine voor het schoonmaken van je ketting

Met de Muc-Off X-3 Dirty Chain Machine laat je elke fietsketting stralen. En dat in een mum van tijd. Vul het bovenste reservoir van het apparaat met de bijgeleverde Muc-Off drivetrain cleaner. Plaats deze vervolgens over de ketting en klik vast. Draai de pedalen in omgekeerde richting (ongeveer 2 tot 3 keer). Druk ondertussen op de bovenste knop zodat de cleaner op de ketting wordt aangebracht. De roterende borstelwieltjes met 120 contactpunten doen vervolgens de rest. 

Wanneer je klaar bent haal je het apparaat van de ketting en spoel je deze en de cassette nog eens volledig af met water. Maak deze vervolgens droog met een schone doek. Spoel ook de Muc-Off X-3 Dirty Chain Machine af en berg deze op voor de volgende keer. Als laatste nog de ketting smeren en je fiets is in topconditie voor de volgende rit!

Je fietsketting reinigen?

Wil je graag je fietsketting grondig reinigen? Dan staan onze experts voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat. Je kan kiezen uit tal van Muc-Off producten, maar ook je fiets binnenbrengen voor een professioneel onderhoud. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!