Triatlon- / tijdritfietsen

Win de race tegen de klok met een triatlon- of tijdritfiets

heartbeat

Een race tegen de tijd, elke seconde telt! De juiste fiets kan je een triatlon laten winnen of verliezen. Een gespecialiseerde triatlon- of tijdritfiets is dan ook een must voor iedere (tri)atleet. Deze machines zijn gebouwd om jou maximale snelheid te geven. Het frame, de wielen, het stuur, de kettingbladen, alles is erop gericht om jou optimaal te laten presteren. Ze maken het verschil tussen podium of meerijden!

Tijdritfiets vs. triatlonfiets

Een triatlonfiets lijkt op een tijdritfiets. Meestal heeft deze echter een steilere zitbuishoek, waardoor de benen meer in eenzelfde positie komen als met hardlopen. Hierdoor wordt de overgang van wielrennen naar hardlopen een stuk makkelijker. De bovenbuis van een triatlonfiets is daarnaast iets korter. Dit is mede om te zorgen dat de positie op het ligstuur beter vol te houden is voor de armen.

Verder is een triatlonfiets ook voorzien van allerlei accessoires om extra materiaal, voedsel en drinken te kunnen meedragen, zonder te veel extra luchtweerstand. Dit omdat het fietsonderdeel in lange triatlons en Iron Mans veel langer is dan de gemiddelde 'gewone' tijdrit.

Join the ride

Of je nu een beginnend of een ervaren (tri)atleet bent, bij ons kan je terecht voor fietsen van de merken Specialized, Orbea, Cube en BMC. Deze snelheidsduivels staan garant voor prestaties van wereldformaat. Van Kona tot een lokale trainingstijdrit, ze zijn gebouwd om de klok overal te verslaan. Heb je eenmaal gekozen? Dan zorgen wij voor een professionele montage. Om je aerodynamische positie te optimaliseren zorgen wij voor de afstelling van tijdritpositie die perfect bij jou past.

bikes-rennen-etc

Kies jouw timemachine in onze winkel

Heb je beslist om een tijdrit- of triatlonfiets te kopen? Laat je dan vooraf goed adviseren door onze experts. Neem snel contact met ons op voor meer informatie of kom langs in onze winkel te Rumst. Wij helpen je graag verder bij het samenstellen van jouw fiets.

Maak een afspraak voor onderhoud of herstelling van jouw fiets

Wil je je fiets voor een onderhoud of herstelling binnen brengen? Maak dan een afspraak in onze winkel te Rumst