Cadomotus aero schoenen: perfect op maat van jouw voet

Wanneer je nieuwe schoenen kiest voor wielrennen wil je er zeker van zijn dat deze niet alleen lichtgewicht zijn, maar ook een uitstekende pasvorm hebben. Cadomotus heeft nu voor een extra dimensie gezorgd in het passend maken van schoenen. Door ze te verwarmen kan je deze perfect laten vormen naar jouw voeten!

Waarom kiezen voor Cadomotus schoenen?

Cadomotus schoenen bieden talrijke voordelen. Ze zijn lichtgewicht en zijn ontworpen met geavanceerde technologieën voor optimale prestaties en ventilatie. Bovendien bieden ze maximale stabiliteit en ondersteuning, waardoor blessures worden verminderd. Maar er is meer! Door ze te verwarmen in de oven wordt het materiaal zachter. Hierdoor kan je ze letterlijk vormen naar jouw voet. Dit draagt niet alleen bij aan meer pascomfort, maar brengt ook je kracht beter over op de pedalen! 

Hoe gaat het vormen in zijn werk?

Zoals al aangegeven, kan het opwarmen van Cadomotus wielrenschoenen in de oven helpen om ze beter te laten passen. Maar hoe gaat dit precies in zijn werk?

  1. Verwarm de oven voor op een lage temperatuur, rond 80°C. Het is belangrijk om de temperatuur niet te hoog te zetten om schade aan de schoenen te voorkomen.
  2. Verwijder de binnenzolen en eventuele losse onderdelen, zoals cleats, voordat je de schoenen in de oven plaatst.
  3. Plaats de schoenen op een bakplaat, bij voorkeur met bakpapier om direct contact met de ovenroosters te voorkomen.
  4. Schuif de bakplaat met de schoenen in de oven en laat ze daar ongeveer 15 minuten staan. Dit zorgt ervoor dat het materiaal van de schoenen iets zachter en vormbaarder wordt.
  5. Haal de schoenen voorzichtig uit de oven en trek ze aan. Zorg ervoor dat je de schoenen stevig vasthoudt en druk je voeten goed in de schoenen. Je kan ook extra druk uitoefenen op specifieke gebieden die meer aanpassing vereisen.

Laat de schoenen vervolgens afkoelen terwijl je ze draagt, zodat ze hun nieuwe vorm behouden. Het is belangrijk om geduldig te zijn en de schoenen lang genoeg te dragen om de gewenste aanpassing te bereiken. Klik hier voor een video uitleg.

Meer informatie over Cadomotus aero schoenen

Cadomotus schoenen zijn de perfecte keuze voor sporters die streven naar topprestaties. Daarom helpen onze experts je verder en begeleiden je met professioneel advies op maat. Niet alleen bij de aankoop, maar ook met het vormen van de schoen naar jouw voet. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!