Classified powershift: een innovatieve game changer?

Een compleet andere manier van schakelen, dat is wat het Belgische merk Classified belooft dankzij hun nieuwe innovatieve Powershift systeem. Schakelen tussen groot en klein gebeurt in de naaf, waardoor het binnenblad en de voorderailleur overbodig zijn. Niet alleen zorgt dit voor een strakkere uitstraling, maar ook voor sneller, duurzamer en efficiënter schakelen. Maak kennis met Classified Powershift.

Hoe werkt het systeem?

De Classified Powershift kit is een draadloos elektronisch schakelsysteem met 2 versnellingen in de achternaaf. Het zorgt ervoor dat je zonder voorderailleur toch het dubbelspeed schakelsysteem ervaart. Je kan dit systeem met quasi alle 11 en 12 speed groepen combineren en sinds kort ook met de 13 speed Campagnolo Ekar groep.

Met een druk op de knop wordt er in de achternaaf in 0,15 seconden via een bluetoothsysteem groter of kleiner geschakeld. Dit via een zogenoemd planetair schakelsysteem. De verhouding van de overbrenging van de cassette op de as wordt aangepast van 1 naar net geen 0,7. Een voorblad van 54 wordt daarmee een 37, 52 een 36, 50 een 34 en 48 een 33. De exacte werking van het systeem in de naaf houdt Classified geheim.

Voordelen van Classified Powershift

Zoals we hiervoor al genoemd hebben is een voorderailleur overbodig door dit nieuwe schakelsysteem. Ook is het systeem gemakkelijk te installeren en hoef je je geen zorgen te maken over vuil en regen aangezien het netjes in de achternaaf geïntegreerd is. Maar veruit het grootste voordeel ondervind je door het probleemloos schakelen. Je wisselt razendsnel van het vroegere binnenblad naar buiten- of andersom onder volledige belasting (tot wel 1.000 watt). Kortom, geen haperingen meer tijdens het schakelen, hoe hard je ook trapt. Op wedstrijdniveau en onder de hoogste druk kan het systeem zo het verschil maken tussen winst en verlies.

Ontdek Classified Powershift nu

Classified heeft het potentieel om een echte gamechanger te worden in het wielrennen. Wil jij dit nieuwe systeem van dichtbij zien? Kom dan langs in onze winkel te Rumst. Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat. 

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!