Eten tijdens het fietsen: waar moet je op letten?

Met het voorjaar voor de deur en het mooie weer in aantocht, is het tijd om de Wahoo fietstrainer in te ruilen voor het echte werk buiten. Maar wat te eten en te drinken tijdens het fietsen? Je wil voldoende energie binnenkrijgen om te kunnen presteren, maar heb je daarvoor sportdranken, repen en gels nodig? Wij geven je een paar adviezen.

Zorg voor een goede basis

Niet alleen eten tijdens het fietsen is van belang, maar ook vooraf. Sporten op een lege maag is over het algemeen geen goed idee. Daarom leg je voor de aanvang van je training best een goede basis, liefst zo’n twee uur op voorhand. Het beste is om dit te doen met langzame koolhydraten zoals havermout, volkoren brood of volkoren pasta. Havermout en volkoren broodsoorten zijn altijd goede keuzes, aangezien hier vezels inzitten. Het voordeel van vezels is dat dit de opname van koolhydraten verder vertraagd.

Houd je energievoorraad op peil

Wanneer je met de training bezig bent ga je zweten om warmte kwijt te raken. Hierdoor verlies je zouten. Het is dan ook van belang om deze tijdens de training regelmatig aan te vullen. Daarnaast is het van belang om ook je koolhydraten en glucosevoorraad op peil te houden. Een sportdrank zoals Etixx Isotonic drink zorgt ervoor dat je deze voldoende opneemt.

Uiteraard is ook de klassieke energiereep een goede keuze tijdens een training. Doordat deze op vezelbasis is, zijn dit wel minder snelle koolhydraten en daardoor vooral geschikt in het begin van je rit. Wil je een snelle aanvoer van energie? Dan is een energie-gel aan te raden. Deze zijn te verkrijgen met én zonder cafeïne. De energy gel van WCup is bijvoorbeeld een aanrader.

Tijdens de training is het heel belangrijk om niet te vergeten om te eten en drinken. Je kan hiervoor je fietscomputer gebruiken. Stel deze in zodat je om de 20 minuten iets eet en om de 10 minuten iets drinkt.

Vergeet niet te herstellen

Na een lange inspanning zijn je spieren uitgeput en moeten de voedingsstoffen weer aangevuld worden. De eenvoudigste manier om deze stoffen aan te vullen is door het gebruik van een recovery shake van bijvoorbeeld Sports2. Zo zorg je voor een optimaal herstel van je lichaam en spieren.

Meer informatie over eten tijdens het fietsen

Wil jij weten welke voedingssupplementen passen bij jouw training? Dan staan onze experts voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!