Hoe kan je de maat van een koersfiets bepalen?

Het kiezen van de juiste maat koersfiets is cruciaal voor je comfort, prestatie en het voorkomen van blessures tijdens het fietsen. Maar hoe weet je wat de juiste maat is voor jou? Wij geven je een aantal tips!

Tip 1: Meet je lichaam op

Begin met het meten van je binnenbeenlengte. Trek je schoenen uit en ga met je rug tegen een muur staan. Plaats een boek of een ander recht voorwerp tussen je benen (alsof je op een zadel zit) en meet de afstand van de grond tot de bovenkant van het boek. Dit is je binnenbeenlengte. Vermenigvuldig deze vervolgens met 0,68 en rond naar beneden af om de een goede indicatie te krijgen van de framemaat die je nodig hebt.

Tip 2: Raadpleeg de maattabel van de fabrikant

Veel fietsmerken bieden een maattabel aan, waarbij ze een aanbevolen framemaat suggereren op basis van je lengte en binnenbeenlengte. Deze tabellen zijn een goed uitgangspunt, maar onthoud dat elke fietser uniek is en wat voor de één werkt, niet per se voor de ander werkt.

Tip 3: Test verschillende maten

Als je de kans krijgt, bezoek dan een fietsenwinkel zoals Iron Bikes om verschillende maten fietsen te testen. Let op hoe de fiets voelt als je zit en rijdt. Kan je gemakkelijk bij de pedalen? Is je houding comfortabel? Onze experts staan klaar om je te helpen bij het afstellen en kiezen van de juiste maat.

Tip 4: Ga voor een professionele bikefitting

Het kiezen van de juiste maat koersfiets is een combinatie van weten wat je lichaamsmaten zijn, advies van professionals, en je eigen gevoel. Bij Iron Bikes begrijpen we het belang van deze beslissing en staan we klaar om je met onze professionele bikefitting te ondersteunen. Neem contact met ons op en laat ons je helpen de perfecte match te vinden voor jouw wielrenavonturen.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!