Oakley fietsbril: meer dan fashion alleen

Een Oakley fietsbril, wie heeft daar nog niet van gehoord? Het merk is intussen niet meer weg te denken uit de sportwereld. Een echte sportfanaat kiest dan ook voor een bril van dit vooruitstrevende Amerikaanse merk. Maar waarom is dit eigenlijk? Wij leggen je uit wat er zo bijzonder is aan de fietsbrillen van Oakley. 

Waarmee onderscheidt Oakley zich van andere merken?

Oakley is al geruime tijd marktleider op het gebied van sportbrillen en lenzen. Zo hebben ze meer dan 800 patenten afgesloten. Eén daarvan is het HDO™ patent. Dit staat voor High Definition Optics™. Deze lenzen geven je het meest heldere, scherpe en accurate zicht. Zo heb je geen last van beeldvervorming of een fout dieptezicht. Heel belangrijk wanneer je je ogen voldoende rust wil geven tijdens lange fietsritten. 

Plutonite™ lensmateriaal is dan weer de meest optisch zuivere vorm van polycarbonaat die gebruikt wordt in hedendaagse sportbrillen. Dit zorgt voor een maximaal helder zicht en voldoet aan extreme impactbestendigheid.

Ten slotte gebruiken ze O-Matter™ voor het montuur. Dit materiaal heeft een vormgeheugen als unieke eigenschap waardoor het steeds in de oorspronkelijke vorm terugkeert. Dit in combinatie met de Three-Point-Fit™ , waarbij het montuur op slechts 3 plaatsen het hoofd raakt, zorgt voor een extreem comfortabele pasvorm.

Oakley’s diverse lenssoorten 

Naast de verschillende materialen hebben ze ook diverse lenssoorten. Zo kan je kiezen uit PRIZM™ lenzen die in 2014 na meer dan 10 jaar ontwikkeling op de markt gekomen zijn. De meest gekozen lens is Oakley’s PRIZM™ ROAD lens. Deze geeft een mooie kleurenboost op zonnige tot half-zonnige dagen en geeft extra contrast tussen het asfalt en de wegmarkeringen. Een nieuwe lens in het assortiment is de PRIZM™ TRAIL TORCH en is de vaste keuze van meervoudig wereldkampioen mountainbike Nino Schurter.

Kom langs en kies jouw Oakley fietsbril

Wil jij weten welke Oakley fietsbril het beste bij jou past? Kom ze dan snel ontdekken in onze winkel te Rumst. Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!