Waarom je best kiest voor triatlon fietsschoenen

Aan fietsschoenen wordt bij triatlon vaak minder aandacht gegeven dan aan hardloopschoenen. Toch kan je met speciale triatlon fietsschoenen niet alleen tijd winnen tijdens een wissel, maar ook gevoelloze of tintelende voeten tijdens het fietsen voorkomen. Maar er zijn nog meer voordelen! In deze blog lichten we de verschillende redenen waarom je best kiest voor deze speciale fietsschoenen uit.

Een grote of kleine sluiting, wel of geen bescherming en padding?

Er zijn verschillende sluitingen voor triatlon fietsschoenen. De ene schoen trek je veel sneller aan dan de andere. Zo kan je kiezen uit onder meer klittenband of het BOA sluiting systeem. Het nadeel van een klittenbandsluiting is dat deze minder strak zit en je zo kracht verliest. Wel zijn ze eenvoudiger aan te trekken bij een flying mount. Er zijn ook triatlonschoenen die de reguliere sluiting combineren met klittenband. Dit is vooral een voordeel bij langere triatlon afstanden.

triatlon fietsschoenen

Doe je geen flying mount en ren je met je fietsschoenen een stukje door de transition zone? Dan ga je best voor speciale triatlon fietsschoenen die voorzien zijn van beschermende stukjes op bijvoorbeeld de hiel en voorkant van de schoen. Ook kan je kiezen voor fietsschoenen die aan de binnenkant voorzien zijn van extra padding zonder naden om wrijving en irritaties van je voeten te voorkomen.

Waterafvoer tijdens de wedstrijd

Tijdens een triatlon kom je nat uit het water en is er geen tijd om je voeten af te drogen. Dit betekent dat je met natte voeten je triatlon fietsschoenen aantrekt. Speciaal voor die reden zijn ze uitgerust met een drainagesysteem. Vaak in de vorm van één of meerdere gaatjes in de zool. Bovendien is de bovenkant van de zool ook voorzien van mesh en/of ventilatie. Zo worden en blijven je voeten droog tijdens het fietsen.

Waarom je best kiest voor triatlon fietsschoenen?

Wanneer je echt voor toptijden gaat, ongeacht de afstand, kies je best voor speciale triatlon fietsschoenen. Kom zeker langs in onze winkel te Rumst. Wij hebben een ruim en divers aanbod fietsschoenen en adviseren je graag in het maken van een weloverwogen keuze.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!