Winterbanden racefiets: waar moet je op letten?

Lekrijden is nooit leuk. Maar bij nul graden je handschoenen uittrekken om met koude vingers een nieuwe buitenband te moeten monteren is zeker geen pretje! Kies daarom goede winterbanden voor op de racefiets. Niet alleen lekbestendigheid maar ook grip is zeer belangrijk. Denk maar aan koude, natte wegen of wanneer het sneeuwt. Winterbanden hebben daarom extra wintervoordelen. Zo kan je glijpartijen voorkomen en veiliger en met meer vertrouwen fietsen in de winter.

Meer grip, lagere bandenspanning

Waar je in de zomer voor 23 mm of 25 mm banden kan kiezen, kan je in de winter perfect met 28 mm of 30 mm banden uit de voeten. Met bredere banden kan je namelijk met minder druk rijden. Dit resulteert in meer grip, zeker in koude en natte omstandigheden. Staar je echter niet blind enkel op de breedte. 

Ook het profiel en de lekbestendigheid zijn belangrijk. Echte zomerbanden hebben doorgaans een lage rolweerstand. Winterbanden krijgen echter meer te verduren. Daarom hebben deze ook een betere antilekprotectie in de vorm van een extra laag in de rubbersamenstelling. Een goed voorbeeld hiervan is de Pirelli 4S band. Dankzij de kennis en knowhow die Pirelli de afgelopen jaren heeft opgedaan bij verschillende motorsporten hebben ze deze band ontwikkeld met als resultaat een optimale grip, rolweerstand en controle.

Ga voor tubeless

Ook in de winter is het aan te raden om voor tubeless banden te kiezen. Zo heb je minder kans op lekrijden en creëer je betere controle. Minder kans op lekrijden komt door de lagere bandenspanning, maar ook doordat je geen binnenband hebt die leeg kan lopen door scherpe steentjes of andere voorwerpen. De sealant die je in de tubeless band doet bij montage dicht een eventueel gat. 

Meer informatie over winterbanden voor jouw racefiets

Wil je de perfecte winterbanden kopen zodat jij ook in de winter je favoriete tocht kan rijden? Dan staan onze experts voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!