Altijd een schone ketting met Cyclowax

Een fietsketting kan een nachtmerrie zijn voor elke fietser. Ze trekken stof, vuil en gruis aan, wat zorgt voor een versnelde slijtage en mogelijke schade aan tandwielen en derailleurs. Dit kan je schakelervaring verpesten, waardoor je rit minder vloeiend en efficiënt wordt. En laten we die beruchte zwarte kettingstrepen op je been en smeer aan je handen niet vergeten! Maar maak je geen zorgen, Cyclowax komt als geroepen. Dankzij de hotwax behandeling van je ketting zeg je vaarwel tegen deze problemen en geniet je ketting van een 3x langere levensduur ten opzichte van de traditionele manier van smeren! Voeg net zoals Victor Campenaerts een beetje ‘smooth’ toe aan je rit.

Hoe werkt het?

De hotwax van Cyclowax creëert een beschermende laag die voorkomt dat vuil en gruis zich hechten aan de ketting, waardoor de levensduur van de ketting wordt verlengd en de algehele prestaties van de fiets worden verbeterd (tot wel een besparing van 8 Watt). Om over te schakelen van het smeren van je ketting naar het waxen hiervan heeft Cyclowax een starterspakket op de markt gebracht. Dat bestaat uit een verwarmer, waxtablet, nieuwe ketting (10, 11 of 12 speed) en enkele andere accessoires om je cassette en tandwielen schoon te maken. De ketting is eenvoudig met een snelklik systeem open en dicht te doen. Voordat je de ketting op je fiets plaatst, is het noodzakelijk om je cassette en tandwielen grondig schoon te maken. Vervolgens plaats je de nieuwe voorgewaxte ketting op je fiets. Met de bijbehorende app weet je precies wanneer het tijd is om de ketting te waxen. 

Het waxen van je ketting is ook een fluitje van een cent. Je klikt de ketting los, legt hem in het bakje van de verwarmer,waarin je een waxtablet hebt gelegd, en laat het ongeveer 10 minuten liggen zodat de hotwax er goed kan intrekken. Vervolgens haal je de ketting eruit, laat je hem afkoelen en kan je hem daarna weer op je fiets plaatsen! 

De voordelen van Cyclowax

Je krijgt niet alleen geen zwarte handen meer van het aanraken van je ketting, je ketting gaat ook 3x langer mee! Verder blijft er geen viezigheid meer aan je ketting en dus aan je cassette en tandwielen plakken. Dit zorgt voor een veel comfortabelere rit, zonder dat je schakelsysteem sneller slijt. Ook het schoonmaken van je fiets wordt stukken eenvoudiger. Wanneer je fiets vies is geworden, hoef je alleen je ketting eraf te klikken en kan je de rest van je fiets eenvoudig schoonmaken. Cyclowax wax trekt geen vuil aan en is uitstekend waterafstotend, maar in natte omstandigheden zal vaker waxen wel nodig zijn. Zo weet je zeker dat hij weer helemaal schoon is en soepel loopt de volgende keer als je gaat fietsen. Cyclowax is daarnaast bruikbaar voor bijna alle soorten fietsen. Denk daarbij aan MTB, gravel, TT en koersfietsen. 

Ga voor een super smooth ride

Ga jij voor een smooth ride en wil jij overstappen op hotwax van Cyclowax? Dan kan je in onze winkel terecht voor de starterskit. Heb jij binnenkort een wedstrijd en wil jij je fiets finetunen? Dan kan je gebruik maken van onze pre-race tune up formule. Wij maken jouw fiets raceklaar en gebruiken hiervoor onder meer Cyclowax om niets aan het toeval over te laten. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!