Wat is een gravelfiets en waarom zou je deze kopen?

Het rijden op gravelwegen is populairder dan ooit. De vraag naar gravelbikes is dan ook aan een snelle opmars bezig. Daar is echter een goede reden voor. Het rijden op onbekend terrein is afwisselender én uitdagender dan rijden op asfaltwegen. Bovendien vermijd je zo het drukke verkeer. Met een racefiets is dit geen evident parcours, maar een gravelfiets is een alleskunner en dus perfect  geschikt om nieuwe wegen te ontdekken.

Wat is een gravelfiets?

Een gravelbike is ontworpen om van verharde wegen af te wijken. Je kan er zonder problemen mee omschakelen tussen asfalt en onverharde paden. De veelzijdigheid, stabiliteit en stevigheid maken van een gravelbike de perfecte fiets wanneer je niet weet waar je rit naartoe zal leiden. 

Gravelfiets

De geometrie van een gravelfiets is meer ontspannen dan die van een racefiets. De balhoofdbuis is vaak hoger en de balhoofdhoek is kleiner voor een meer comfortabele besturing. De trapas is in de meeste gevallen iets lager dan bij een cyclocross fiets. Ze zijn dus speciaal ontworpen voor gravelrijden en hebben daarnaast ook meer bevestigingspunten waardoor je meer materiaal en water mee kan nemen op langere ritten.

Avontuur begint waar het asfalt ophoudt

Je kiest graag voor mooie ritten door de natuur, weg van de drukte en de auto’s? Dan is een gravelfiets de ideale fiets voor jou! Hun super lichtgewicht, raceready frames en krachtige build zorgen voor een soepele, comfortabele en avontuurlijke rit. Ze zijn dan ook perfect om zandwegen, boswegen en af en toe een ruiterpad te verkennen. Ga voor het grote avontuur en ontdek jouw wild side!

Koop jouw gravelbike bij Iron Bikes te Rumst

Of je nu gaat voor de BMC URS, Bianchi Arcadex of Impulso of de Orbea Terra, onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat. Zo ga je ongetwijfeld met de perfecte gravelracer naar huis. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!