Bezoek van profwielrenner Maxim van Gils en coach Michel Geerinck

Op 2 november trotseerden een 40-tal geïnteresseerden de storm Ciaran om Maxim van Gils, jonge profwielrenner bij Lotto Dstny, en zijn coach Michel Geerinck te ontmoeten. Het werd een boeiende avond met een zeldzame inkijk in de dynamiek tussen coach en renner. Maxim gaf ons enkele waardevolle inzichten over het profwielrennen mee.

Maxims beleving als profwielrenner

Volgens Maxim vormen de basisbeginselen de kern tot succes in de wielersport. Goed slapen, zorgen voor je gezondheid en het nauwlettend opvolgen van je voeding zijn cruciaal. Bij Lotto Dstny is voeding dan ook een heel belangrijke factor. Onder begeleiding van voedingsexpert Brit Lambrecht volgt Maxim een voedingsschema dat rekening houdt met trainings- en rustdagen.

Maxims keuze om meer tijd met zijn familie door te brengen in plaats van voortdurend op trainingskampen of stages te zijn, benadrukt het belang van balans in het leven van een profwielrenner. Wanneer Maxim kijkt naar de stages zelf, zijn hoogtestages één van de belangrijkste trainingen voor een profwielrenner. Hier leer je om grondig voorbereid te zijn en zo fouten te voorkomen. Als je te snel wil gaan riskeer je fouten die fataal kunnen aflopen.

De verstandhouding tussen coach en renner

De relatie tussen coach en renner gaat verder dan simpelweg een trainer en een sporter. Het is eerder een coach-mentorverhouding waarin beide partijen als gelijken met elkaar omgaan. Het is volgens hem en zijn coach Michel belangrijk dat er input van beide kanten komt zodat er een sterke samenwerking ontstaat.

Naast Maxim gaf ook Michel nog enkele inspirerende inzichten mee als coach van Lotty Dstny. Wielrenners moeten kritisch blijven omgaan met beschikbare informatie. Het kopiëren van wat profs doen is niet altijd de beste benadering. Technologieën in de sportwereld veranderen voortdurend, er zijn continu vernieuwingen, maar niet alles is even betrouwbaar. Wat voor de ene renner werkt, werkt niet hoofdzakelijk voor de andere. Het is belangrijk om te blijven kijken naar wat voor jou als profwielrenner werkt

Tot slot werd ook het vrouwenwielrennen ter sprake gebracht. Dit is enorm aan populariteit aan het winnen en dat moedigt hij alleen maar aan.

Wij vonden het zeker een geslaagde avond en kijken met veel goesting uit naar een volgende lezing! Volg onze sociale media goed op en blijf op de hoogte van onze volgende evenementen.

Heb je zelf suggesties voor lezingen? Zit je met prangende vragen die alleen een expert kan beantwoorden? Heb je een idool die je graag eens in levende lijve wil zien? Laat het ons weten! Wij gaan zo snel mogelijk met jouw suggesties aan de slag.  

Sportieve groeten,

Team Iron Bikes
Waar service bovenaan staat!

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!