Met professionele bikefitting zit je goed

Een goede fiets is belangrijk, maar er zit ook een lichaam op die fiets. Het evenwicht tussen jou en je fiets is belangrijk. Goed weten hoe je lichaam in elkaar zit, helpt om de juiste fiets te kiezen of om je fiets goed af te stellen. Met professionele bikefitting voorkom je blessures en zit je vooral ook beter op de fiets. En nee, dat is niet alleen iets voor atleten.

Professionele bikefitting, wat is dat eigenlijk?

Bij professionele bikefitting of fietspositionering stellen we je fiets af op maat van jouw lichaam. Een correct afgestelde fiets zorgt voor maximale efficiëntie en comfort én voorkomt vervelende ongemakken of blessures. De ideale fietspositie begint bij je eigen doelen. Wil je wedstrijden rijden? Trek je graag rond met de fiets? Of fiets je wekelijks met vrienden om je conditie min of meer op peil te houden? Wanneer we weten wat jij wil, gaan we met je lichaam aan de slag. We meten je beenlengte, schouderbreedte en totale lichaamslengte. Ook drukpunten worden in kaart gebracht en we bekijken hoe soepel jij je beweegt.

Sleutelen aan je fiets én aan je lichaam

Hebben we de nodige gegevens verzameld? Dan gaan we concreet aan de slag. We kunnen spelen met een aantal onderdelen van je fiets. Ten eerste kan er gesleuteld worden aan het zadel: hoger, lager, naar voor of naar achter. Ook de kanteling van het zadel speelt een rol. Ten tweede is er de stuurpositie: lager, hoger, dichterbij of verder weg van het zadel. Ten derde is er de positie van de schoenplaatjes. Ook jouw lichaam verliezen we niet uit het oog. Er zijn maar weinig mensen die perfect op hun fiets zitten en ook daar kun je aan werken.

Omdat voorkomen altijd beter is dan genezen

Op een koersfiets zit je vaak uren stil, zeker met je bovenlichaam. Lang in dezelfde houding zitten, kan klachten geven. Zeker als je fiets niet goed afgestemd is op je lichaam. We zien bijvoorbeeld veel mensen met klachten aan hun rug, nek en zitvlak of andere ongemakken zoals tintelende handen of pijnlijke knieën. Daar kan je met de juiste fietspositie zeker iets aan doen.

Of omdat je meer wil

Professionele bikefitting kan er voor zorgen dat je meer power ontwikkelt en efficiënter op de fiets zit. Door meer beenkracht ga je sneller rijden en je voelt je ook frisser na een uur of drie op de fiets. Ideaal dus voor wie meer wil bereiken.

Heb jij klachten? Of wil je sneller worden dan je fietsvrienden? We zoeken graag samen met jou naar de ultieme fietspositie. Maak een afspraak voor een professionele bikefitting in onze winkel in Rumst. We helpen je met plezier verder.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!