Wat zijn de voordelen van een trisuit?

Twee keer van outfit wisselen tijdens een triatlon kost veel tijd. En als er iets is dat je niet wil verliezen tijdens een wedstrijd dan is het wel tijd! Een trisuit is daarom een ideale uitkomst. Deze combineert niet alleen drie outfits in één, maar heeft ook nog tal van andere voordelen. Wij lijsten die graag even voor je op.

Alle voordelen op een rijtje 

De stof waaruit trisuits worden gemaakt is te vergelijken met het materiaal van een wetsuit, maar dan lichter. Hierdoor droogt het pak sneller en is het elastischer. Een trisuit is bovendien voorzien van een ingewerkte zeem voor een optimaal comfort op je zadel. Deze is antibacterieel voor een perfecte hygiëne en is gemaakt van een ademend materiaal om het vocht af te voeren. Het is minder dik dan een klassieke fietsbroek waardoor het sneller droogt eens je uit het water bent. En om diezelfde reden hindert het niet tijdens het lopen.

Verder zijn er nog een aantal andere voordelen van het dragen van een trisuit tijdens een wedstrijd:

  • Tijdswinst bij wissels;
  • Geen zorgen om je uitrusting tijdens de wedstrijd;
  • Beschermt tegen de zon;
  • Verschillende pockets om voeding of accessoires mee te nemen voor onderweg.
trisuit

Met of zonder mouwen?

Trisuits met mouwen zijn niet langer weg te denken uit de long distance disciplines. Toch bestaan ze nog niet heel lang. De mouwen zorgen voor een betere aerodynamica. Hoe sneller je gaat, hoe meer dit een rol speelt. Uit analyses is gebleken dat je zelfs sneller gaat als je je huid bedekt met een trisuit. Daarnaast beschermt het ook tegen de zon, aangezien een trisuit tevens tegen UV stralen beschermd. 

Mouwen kunnen echter ook als een nadeel ervaren worden. Zo kan het zwemmen minder comfortabel aanvoelen omdat er materiaal rond je schouders zit. En ook de warmte kan een rol spelen. Net zozeer op de fiets, als tijdens het lopen. Dat is echter een persoonlijke beleving en door het testen van een suit kan je erachter komen welke voor jou het beste aanvoelt.

Ontdek jouw ideale trisuit 

Het allerbelangrijkste van een trisuit is dat het goed zit en dat jij je er comfortabel in voelt. Onze experts staan dan ook klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst. Tip: denk ook aan de juiste loopschoenen voor jouw triatlon.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!