Zadelpijn voorkomen doe je zo

Herken je dat gevoel dat je niet weet hoe je op je fietszadel moet zitten van de pijn? Naar voor, naar achter, van je ene bil op je andere, weer staan, weer zitten, alles om die pijn te verlichten. Zadelpijn is een van de meest voorkomende wielerblessures. Daarom leggen wij je graag uit hoe deze pijn ontstaat en wat je eraan kan doen. Zadelpijn voorkomen is immers beter dan genezen!

Hoe ontstaat zadelpijn?

Zadelpijn ontstaat doorgaans door enerzijds een grote, ongelijk verdeelde druk op het zitvlak en anderzijds wrijving waardoor de huid geïrriteerd en beschadigd raakt. Dit heeft niet alleen te maken met de manier waarop je op een zadel zit, maar ook of het zadel waar je op zit wel past bij jouw lichaamsbouw. Het juiste zadel maakt het verschil. Daarnaast is het kiezen van de juiste fietsbroek heel belangrijk. Er bestaan grote verschillen tussen de diverse merken en modellen. 

zadelpijn voorkomen

Zadelpijn voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom raden wij een persoonlijke zadeldrukmeting aan. Tijdens deze meting gaan we samen op zoek naar het optimale zadel en krijg je heel wat praktische tips om zadelpijn te vermijden. Wij zijn verdeler van het merk Gebiomized. De zadels van deze Duitse zadelfabrikant zijn ontwikkeld op basis van talloze zadeldrukmetingen. Ook de meest voorkomende klachten bij renners uit het prof- en amateur-peloton zijn meegenomen in het innovatieve design van hun zadels. Verder zijn ze voorzien van titanium rails voor een maximale duurzaamheid. Kortom, een op maat uitgevoerde zadeldrukmeting in combinatie met een passend Gebiomized zadel zorgt ervoor dat je voorgoed verlost bent van je zadelpijn!

Zit jij goed op je zadel?

Verhoog je rijcomfort en je prestaties en verminder zadelpijn met een persoonlijke zadeldrukmeting. Wij zoeken samen met jou naar het ultieme zadel. Een zadeldrukmeting is er voor elke atleet, dus ook voor jou. Neem snel contact met ons op en maak een afspraak in onze winkel te Rumst. Wij helpen je graag verder.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!