De voordelen van een carbon mountainbike

Ben je op zoek naar een nieuwe mountainbike? Dan kan je kiezen uit diverse framematerialen, zoals aluminium of carbon. Elk materiaal heeft uiteraard zijn specifieke eigenschappen. In deze blog leggen we uit waarom een carbon mountainbike het overwegen meer dan waard is.

Wat is carbon precies?

Carbon is een materiaal dat bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. Die vezels zijn in elkaar geweven als een soort matten. Die matten worden op elkaar gelegd en versterkt met hars. Zo ontstaat een licht maar erg stevig materiaal. Doordat carbon zo licht is zorgt het voor de beste prestaties. Want hoe lichter je fiets is, hoe hoger de snelheden die je kan halen. Dit is dan ook meteen het grootste voordeel van een carbon mountainbike. Zo fiets je makkelijker bergop en fiets je jouw off-road routes sneller dan ooit. En hoewel het gewicht van een carbon racefiets misschien het belangrijkste voordeel is, is het zeker niet het enige! 

Optimale sterkte en stijfheid

Naast het gewicht is ook de stijfheid van een carbon mountainbike een pluspunt. Hierdoor rijdt deze aangenamer en sneller dan een fiets met een aluminium frame. Door het carbon voelt het aan alsof elke trap raak is. Verder is er geen sprake van corrosie of metaalmoeheid en zal je mountainbike dus nooit roesten.

Carbon mountainbikes hebben bovendien geen naden, wat veel sporters esthetisch mooier vinden. Dit geeft de fiets een strakke look. Denk maar aan een BMC Fourstroke of een Bianchi Methanol. Kortom, een carbon mountainbike tast de grenzen van wat mogelijk is af, zonder in te boeten op stevigheid. Ze zijn opgewassen tegen de meest uitdagende trails.

Wil jij meer info over een carbon mountainbike?

Onze experts staan voor je klaar om je te begeleiden met professioneel advies op maat voor het kopen van een carbon mountainbike. Je kan bij ons terecht voor mountainbikes van de merken BMC, Bianchi, Orbea en Cube. Neem dus snel contact met ons op of kom langs in onze winkel te Rumst.

Iron Bikes giftcard: dé sportieve attentie bij uitstek!

De Iron Bikes giftcard is leuk om te geven en leuk om te krijgen! Je beslist helemaal zelf het bedrag dat je cadeau wil doen. Dankzij het ruime assortiment, vindt een sportliefhebber bij Iron Bikes altijd een sportief cadeau dat bij hem of haar past!